"درماتیت بلاشکو اکتسابی"
Acquired Blaschko dermatitis
عکس بیماری

درماتیت اکتسابی بلاشکو (Acquired Blaschko dermatitis یا ABD؛ که با نام‌های بلاشکیتیس، بلاشکیتیس بالغین، یا درماتیت اکتسابی بلاشکو با بهبود خودبخودی و عود کننده نیز شناخته می‌شود) یک اختلال نادر پوستی است که با نوارهای خطی از پاپول‌ها یا پاپولووزیکول‌ها در امتداد خطوط بلاشکو مشخص می‌شود. این خطوط به‌عنوان مسیر مهاجرت جنینی اکتودرم در نظر گرفته می‌شوند و به‌صورت شکل V بر روی ستون فقرات، قوس یا شکل S در قسمت‌های قدامی و جانبی تنه و خطوط مستقیم در اندام‌های فوقانی و تحتانی تشکیل می‌گردند. علت این بیماری به عنوان یک واکنش خودایمنی (autoimmune) وابسته به سلول‌های T در برابر کراتینوسیت‌های ژنتیکی متمایز در زمینه موزائیسم ژنتیکی در نظر گرفته می‌شود.

نمای بالینی کلاسیک ABD شامل شروع سریع پاپول‌های خارش‌دار، اریتماتوز (قرمز)، ادماتوز (متورم) به اندازه ۱ تا ۴ میلی‌متر یا پاپولووزیکول‌هایی است که به هم پیوسته و پلاک‌هایی را در امتداد یک یا چند خط بلاشکو تشکیل می‌دهند. این نوارها معمولاً ۲ تا ۴ سانتی‌متر عرض دارند و در موارد یک‌طرفه، مرزی دقیق در خط میانی دارند. پاپول‌ها ممکن است دارای پوسته‌ریزی ظریفی باشند. ABD معمولاً بدون درمان در طی چند هفته تا چند ماه بهبود می‌یابد، هرچند ممکن است عودهای متعدد طی ماه‌ها و سال‌های بعد رخ دهد. تنه بیشترین تأثیر را می‌پذیرد و پس از آن اندام‌ها و به ندرت گردن و صورت درگیر می‌شوند. این بیماری معمولاً در مردان و زنان در دهه چهارم تا پنجم زندگی مشاهده می‌شود.

طبقه‌بندی ABD در ادبیات پزشکی بحث‌برانگیز بوده است. برخی نویسندگان آن را به‌عنوان فرم بالغین لیکن استریاتوس طبقه‌بندی می‌کنند، در حالی که برخی دیگر به دلیل هیستوپاتولوژی متمایز آن و همچنین این واقعیت که موارد تیپیک لیکن استریاتوس در بالغین مشاهده می‌شود، آن را به‌عنوان یک تشخیص جداگانه در نظر می‌گیرند.

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری ثبت نشده ، می‌توانید نظرات خود را در مورد این مطلب ثبت کنید.
خرید اشتراک